2013. szeptember 8., vasárnap

VII. Mecseki Történelmi Napok

Idén hetedik alkalommal került megrendezésre a veterán katonai járművek mecseki találkozója, a Botond egyesület szervezésében.


A vártnál kicsit kevesebb résztvevővel, de annál nagyobb lelkesedéssel indultunk a tervezett túránkra. Célunk a villányi borvidék volt. Utunk során felkerestük a Loschán család olaszi motormúzeumát.




A szívélyes vendéglátás mellett nézhettük meg a kimagasló, a magyar motorgyártás szinte teljes palettáját bemutató gyűjteményt.  A sváb nemzetiségű, tájjellegű ebédet a Fülemüle csárdában fogyasztottuk el. Ezután Kisjakabfalvára látogattunk el, ahol megtekintettük az eredeti formájában felújított, korhű berendezésekkel, eszközökkel, gépekkel berendezett német nemzetiségi  portát, a  Konrád-házat.







Megkoszorúztuk a falu katonai emlékművét, majd polgármester asszony fogadott bennünket, az asztalon szőlővel, musttal, színes kuglóffal.
Következő állomásunk Villánykövesd volt. Itt elfoglaltuk a felállított sátortábort, majd elhelyeztük koszorúnkat a hősi emlékműnél. Megrendítő volt, hogy még most is hány idős asszony foglalt helyet az emlékmű mellett az ünnepség alkalmával.






Az este folyamán megutaztattuk a falu apraját-nagyját a Csepel platóján, majd mindenki felderítő kalandozásba kezdett a szebbnél- szebb, és jobbnál-jobb borokat kínáló pincék között.
Vasárnap a visszaúton megtekintettük a Máriagyűdi bazilikát, majd Komlón is megkoszorúztuk a katonai emlékművet és találkoztunk a veterán járművek iránt érdeklődőkkel.







Reméljük, hogy két év múlva hasonlóan jó hangulatú, tartalmas hétvégét tölthetünk együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése