2016. október 16., vasárnap

Mecseki Láthatatlanok Nyomában 2016 - Október 5.- ÚJ helyszín!!

Mecseki Láthatatlanok Nyomában 2016 - Október 5.


Időpont: 2016.11.05.
Helyszín: Pécs, Árpádtető, Mecsextrém park
Rendező: Botond Veterán Katonai Jármű Egyesület, Pécs;
Hétdomb Természetbarát Egyesület, Komló
Főszervező: Varga Jenő
Részletek: itt 


Kedves Túrázó Barátunk! 

Idén újra megrendezésre kerül a Mecseki Láthatatlanok Nyomában teljesítménytúra. A túra célja továbbra is az, hogy az 56-os forradalom végnapjaiban, a szovjet csapatok bevonulásának hírére a Mecsekre felvonult szabadságharcosokra emlékezzünk, akik a Mecseki Láthatatlanok néven vonultak be a történelembe. Az útvonal azokat az ismert mecseki helyeket érinti amelyeket az alakuló és vándorló csapatok is végigjártak, némelyiket többször is.

A szervezés során mindig bebizonyosodik, hogy a Mecsekben, e különös, az országban legtovább ellenállást tanúsító csapatokról, sokan még csak nem is hallottak. Ezért szeretnénk, hogy a valós helyszíneken járva ismerjék meg minél többen a helyi történelem, 1956 november 04-e és november 21-e közötti időszakát.

Arra törekedtünk, hogy mindenki megtalálja a felkészültségének és kedvének legmegfelelőbb próbatételt. Ezért van 7,14,28,56 km-es táv, amelyek nyilván eltérő mértékben érintik a nevezetes pontokat. A legbátrabbak a 100 km-es távnak vágnak neki. Akik ezt az útvonalat teljesítik, valamennyi helyszint érintik, a gyülekezéstől kezdve, a feloszlásig.

A túrákkal és a történelmi eseményekkel kapcsolatban www.mecsekilathatatlanok.hu, és a www.botondveteran.hu oldalon tájékozódhattok.

Részletek: itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése